Dimljeni filet pastrmke


Dimljeni filet pastrmke

Dimljeni filet pastrmke se dobija obradom sveže pastrmke iz koje se izvadi iznutrica, riba se dalje raseca i iskosti. Tehnologija dimljenja ribe sadrži u sebi dva osnovna postupka: salamurenje i sušenje u pušnicama. Time riba gubi znatan deo vode i dehidrira, a delovanje dima konzervira ribu. Istovremeno, dim daje ribi specifičan ukus i prelepu boju.

Dobijeno meso se usoli morskom solju, na dobijenu količinu mesa dodaje se 1,5% soli zatim se hladno dimi na temperaturi od 10-12 °C. Za dobijanje hladnog dima najčešće se koristi bukovo drvo.

Pogledajte i

naše akcije

DIMLJENI FILET PASTRMKE – Energetska i nutritivna vrednost

Dimljeni filet pastrmke na žaru
Dimljeni filet pastrmke na žaru

 

Dimljeni filet pastrmke pečen na žaru oduševiće i one koji nerado jedu ribu.

Energetska i nutritivna vrednost na 100 g Dimljenog fileta pastrmke.

Nutrijent Merna jedinica Kolličina
Energetska vrednost kcal 140
Proteini g 21.05
Masti g 5.26
Ugljeni hidrati g 0
Vlakna g 0
Šećer g 0
Minerali
– Kalcijum, Ca mg 70
– Gvožđe, Fe mg 0
– Natrijum, Na mg 1000
Vitamini
– Vitamin C mg 3.1
– Vitamin A IU 523
lipidi
– Zasićene masne kiseline g 1.75
– Masne kiseline g 0
– Holesterol mg 61

* Izvor podataka: USDA National Nutrient Database for standard Reference, Release October 2017

 

 

All images are under copyright © HARPUN and

 

+ There are no comments

Add yours